Favoritten av situps !!

 

Dette er en av mine absolutte favoritter innen mageøvelser… Den tar utrolig bra og du får umiddelbar kontakt med de rette musklene !! Superøvelse rett og slett …

 

Bosuball Situps

Slik gjør du: Plasser korsryggen naturlig litt frampå BOSU-en. Legg resten av ryggen bakover. Hold hendene bak hodet og hold føttene i gulvet. Løft deg opp som i en situps ved å bruke magemusklene. Kom tilbake til utgangsposisjonen. Pass på å hele tiden å beholde kontakten mellom korsryggen og bosu-en.

Som variasjoner kan du gjøre skrå bevegelser eller løfte ett og ett bein og holde det strakt frem mens du utfører rette / skrå «situps». Ta flere reps på hver side. Kombiner gjerne med rette.

God magetrening 😃

Sukkerarter i karbohydratene sier noe om mengden tilsatt sukker!

 

Her viser næringsinnholdet i havregryn at sukkerinnholdet er tilnærmet lik 0 😉

På råvarer og matvareprodukter står det alltid hvor mye karbohydrater produktet inneholder totalt… men så står det også «hvorav sukkerarter».

Dette viser hvor mye av disse karbohydratene som utgjør tilsatt sukker. Sukkerarter er summen av både naturlig sukker og tilsatt sukker i den aktuelle råvaren eller matvareproduktet.

Både det naturlige sukkeret og det sukkeret som blir tilsatt… kalles monosakkarider og/eller disakkarider. Monosakkarider er enkle sukkermolekyler som glukose, fruktose, og galaktose, mens disakkaridene laktose,sukrose og maltose er to sukkermolekyler som er bundet sammen .

Når man ser på innholdet av sukkerarter i en matvare finner man ut hvor mye sukker det totalt er i den eksakte varen. Det er også viktig å vite hvor dette sukkeret kommer fra…  for det naturlige sukkeret som melkesukker og fruktsukker, finnes i matvarer som også inneholder andre viktige næringsstoffer, vitaminer og mineraler.

Betegnelsen «sukkerarter» uten noe mer spesifisering? ..Her synes jeg matvareprodusentene har en jobb å gjøre.

Er du usikker på om det aktuelle produktet er tilsatt sukker? Se nærmere på ingredienslisten. Der skal det opplyses hvilke typer sukker produktet isåfall inneholder.

Ikke glem at sukker finnes i flere ulike former og kan opplyses som blant annet glukose, druesukker, fruktose, raffinert sukker, sukrose , glukose sirup, og lønnesirup.

Derimot er varer som er tilsatt sukker… kun kalorier!!

Det er denne typen sukker man bør redusere inntaket av betraktelig!!

 

En kjempe motiverende intervallvri med 4 x 6 minuttere.

 

 

Oppvarming er viktig også her. Anbefaler at man bruker minimum 10 minutter med gradvis økende intensitet og tilpasset belastning/motbakke. Vi skal nemlig ta foran oss en kjempe motiverende intervalløkt …særlig interessant er det for dem som ønsker å blir enda sterkere rustet til å løpe lengre med raskere tempo.

Bare se her:

4 x 75 sekunder høy intensitet / 15 sekunder pause (stående på kantene av tredemøllen).

2 minutter aktiv pause med lett jogg eller rask gange.

4 x 75 sekunder høy intensitet / 15 sekunder pause.

2 minutter aktiv pause med lett jogg eller rask gange.

4 x 75 sekunder høy intensitet/ 15 sekunder pause.

2 minutter aktiv pause med rolig jogg eller rask gange.

4 x 75 sekunder høy intensitet/ 15 sekunder pause.

Avslutte med en rolig nedtrapping i omtrent samme fart som de aktive pausene man har hatt mellom intervalldragene. Anbefaler minimun 5 minutter (totalt 45 minutter) eller 15 minutter dersom man ønsker en litt lengre løpetur (totalt 55 minutter).

Håper du likte denne tøffingen!  Ha en super intervalltrening!

 

FitnessFiuren glutenfrie knekkebrød

 

 

Her kommer oppskriften på de mest smaksrike sprøe knekkebrød:

4 dl Havregryn glutenfri

1dl Hampfrø

1dl Gresskarkjerner

1dl Linfrø knuste

1dl Fiberfin

1 ts Himalayasalt

Ca 5 dl Vann kokende

 

Ha alt det tørre i en bolle og bland dette godt sammen. Kok gjerne opp vannet samtidig. Hell deretter vannet over i bollen og røre godt. Dette vil svelle litt og bli klebete. Fordel på to stekebrett med bakepapir og en dråpe olje. Trykkes helt ut i kantene med en plast blank brødpose som jeg har revet ut til full størrelse. Knekkebrødene skal være ganske tynne. Skjær forsiktig ut passe størrelser på knekkebrødene med en spiss tynn kniv før dem settes i ovnen.

Stekes på varmluft 160 grader i 20-30 minutter, settes deretter ned til 100 grader (når du ser de har blitt litt gyldne). Her kan de stå til de har blitt helt sprøe. Dette kan variere med tid. Åpne opp ovnen og sjekke innimellom, da slipper du også ut litt fuktighet fra ovnen.

Husk å la dem bli helt kalde før de legges i tett oppbevaring.

Håper det smaker 😃

 

Påskesprellintervaller som passer for alle!




På selve påskeaften hadde vi en litt annerledes happening på treningssenteret jeg jobber. Med felles oppvarming på 15 minutter som jeg tok ansvaret for, fordelte vi oss deretter inn i grupper og ulike avdelinger…. Jeg ville selvfølgelig ha litt påskespell på tredemøllene…. og disse skulle passe for alle! 

Helt utrolig gøy å se hvordan hver eneste deltager storkoste seg med intensive intervaller. Denne intervalløkten ga en helt rå treningsopplevelse for alle som var med… Både de som aldri hadde løpt på tredemølle før, og de viderekommende fikk hentet frem det beste i segselv.

 

Og slik ble årets påskesprellintervaller:

Oppvarming med moderat fart /eventuelt belastning. Anbefalt minimum 10 minutter.

Dersom du ikke er helt sikker på hvilken fart eller belastning som passer deg kan du bruke oppvarmingen til å kjenne litt på dette.

1.drag: 5x 40 sekunder løp med høy intensitet/  20 sekunder hvile på kantene av tredemølla.

2 minutter aktivpause med rolig jogging eller rask gange.

2.drag:  5 x 20 sekunder enda høyere fart en 1.drag/ 10 sekunder pause på kantene.

2 minutter aktiv pause også her.

3.drag: 5 x 40 sekunder gjerne med samme intensitet som 2.drag, prøv så det, så kan du heller justere ned litt hvis det trengs underveis / 20 sekunder aktiv pause på kantene her også.

2 minutter aktiv pause med rolig tempo for å lade opp til siste draget.

Bonus 4.drag: 5 x 20 sekunder med maksfart av det du klarer/ 10 sekunder pause på kantene. Her kan du ta deg helt ut… Disse 5 dragene er korte og går veldig fort… Så ikke vær redd for å teste nye grenser og fartsrekorder her 😃

Ha en super påskedag ☀️ Og gøy intervalltrening😃

Beinpress -en viktig styrkeøvelse.

Noe av det viktigste man kan trene er beina våre. Beina får den aller største belastningen gjennom dagen sammen med kjernemuskulaturen.

Jeg anbefaler å utføre beinpress eller knebøy hver uke, gjerne to ganger også, for å holde kroppen sterk.

Også intervalltrening, helst med litt motbakke, bør kombineres med beinpress inntil to ganger i uka for maksimal progresjon og økt styrke.

Her kommer de effektive beinpressene:

5 ganger av 4-5 repetisjoner med tung belastning. Det skal være så tung belastning at du ikke klarer mer enn dette.

Senk rolig ned til 90 grader i kneleddet, hold et par sekunder før du forsøker å flytte vektene hurtig opp. Legg på ekstra kilo hver gang du klarer å gjennomføre ganger flere enn 4 repetisjoner.

Husk å vær flink til å trene kjernemuskulaturen også når man trener beinpress. Dette for å unngå skader.

Kombiner styrketrening med litt utholdenhetstrening, gjerne noen kortintervaller først , for å få en god oppvarming. Selv synes jeg beina fungerer best med litt god oppvarming først… men her er vi også forskjellige.

Ha en god beinpressøkt😃

FitnessFiurens MoccaCake HighProteinLowCarb


 

Bunn:

250 gr Sjokolade proteinpulver (wheyXplode)

250gr Mandelmel (fettredusert)

250gr Sukrinmelis

2 ss Kakaopulver rå 

ca 2, 5 dl Kaffe mild og avkjølet

3 ss Fibersirup mørk

100 gr. Cavalier mørk 85% sjokolade, sukkerfri og/eller CacaoNibs 

1 ts Himalaya salt

 

Glasur:

Cavalier mørk 85% sjokolade

1ts Coconut oil

Litt kokosmasse som drysses over kaken tilslutt.

 

Justere med mengden kaffe om nødvendig for å få samlet massen til en jevn og myk deig. Den mørke sjokoladen skal hakkes i små biter (eller evnt CacaoNibs)og blandes sammen med alle ingrediensene. Deigen skal være myk men fast, så den trenger helst gå litt i eltemaskinen for å bli jevn og fin.

Massen trykkes deretter ut i en liten form. Smelt glasursjokoladen i vannbad med coconut oil og røre glatt. Helles deretter over kaken og settes litt i frysen til det hele stivner. Ta den ut før den blir helt gjennomfrossen og kutt i passe stykker etter ønskede størrelser.

Det fungerer utmerket å fryse disse…eller spise med det samme 😉

Nytes med god samvittighet ….mmmmm!!!

Disse herlighetene tines mens du trakter deilig kaffe dersom de er fryst …. Perfekt å ha når man har lyst til å unne seg litt søtsaker til kaffen.

Bli raskere på 4×4 minutterne med FitnessFiuren-varianten !!

 

Her om dagen løp jeg intervaller på tredemølla… Og planen var klar … de velkjente 4×4 minutterne sto for tur .

Men jeg ville løpe dem enda raskere denne gangen… hmmm …!

Alle som løper denne intervalløkten har gjerne en maksfart som man løper disse 4×4 minutterne på. Og det mest vanlige er jo kanskje at man øker litt for hvert minutt i disse dragene…

Denne gangen prøvde jeg det motsatte… det var en motiverende måte å komme seg raskere frem på faktisk…

 

Se her hva jeg gjorde :

Oppvarming med moderat fart i 10 minutter. Belastningen, eller motbakke gjør du som du pleier.

4×4 minutters drag med 2 minutter rolig oppvarmingstempo mellom dragene.

Jeg tar utgangspunkt i min maksfart… starter med 1,5 km/t raskere enn det jeg vanligvis løper på. Hopper aldri av tredemøllen underveis men justerer isteden ned farten med 0,5 km/t hvert minutt. Da løper du på din «opprinnelige» maksfart kun det siste (4.) minuttet. Du finner raskt ut i løpet av 1 draget om du eventuelt må justere denne nedtrappingen av fart. Bare sørg for at du ikke kommer under din faste hastighet i løpet av de 4 minuttene.

Roer ned til slutt med samme fart , belastning og tid som i oppvarmingen.

Dette er en fin og kanskje helt ny måte å “lure” degselv til å løpe enda raskere på 4×4 minutterne. Bare prøv selv? Begynne med en fart du mest sannsynlig ikke hadde kommet i mål med enda, men ved å gradvis ta ned farten litt, føles dette bedre, og du vil kjenne at du kommer i mål med dragene likevel 😉

Ha en super intervalltrening <3

 

 

Misunnelse er kanskje den mest ondsinnede følelsen i mennesker

Misunnelse er kanskje den mest ondsinnede følelsen i mennesker. Ja dette er noe jeg virkelig har tatt avstand fra gjennom hele livet mitt. Man ser det over alt og det har evnen til å kunne suge ut energien fra den mest kraftfulle person…

I bunn og grunn er misunnelse et ønske om å ha en annens egenskaper, eiendeler, status, evner og/eller utseende. Misunnelse handler både om ting eller helt bevisst det at noen andre er i en bedre situasjon enn man selv er i.

Misunnelige personen kan i stor grad overse sine egne evner og kapasiteter i kampen om å bli som andre. På denne måten bruker dem all energi på en slags misnøye i stede for å utvikle sine egne evner.

– Jeg skjønner ikke hvorfor han/hun tiltrekker seg all denne oppmerksomheten? De som ser suksess eller utseende i den aktuelle må være dumme.

Hva er egentlig den underliggende følelsen bak påstander som denne?

Slike påstander forteller at man ikke ser, eller rettere sagt aksepterer han/henne verdig… og at man betrakter den utsatte kanskje også som mindre kompetent. Bak slik tenking skjuler det seg ofte mangel på oppmerksomhet hos en selv. Ofte handler dette faktisk om en underliggende følelse av mindreverdighet i forhold til en bestemt situasjon.

Når man føler misunnelse i forhold til andres prestasjoner eller eiendeler, kan det oppstå følelse av sinne uten å forstå at dette faktisk er ren misunnelse. Under slike omstendigheter blir all anerkjennelse som tildeles andre i forhold til kvaliteter og suksess en kilde til misunnelse, irritasjon og  dessverre ondskap.

Misunnelsen oppstår ved personlige forhold, eiendeler og prestasjoner hos de menneskene man direkte eller indirekte omgås i hverdagen. Personer som har en vellykket karriere , eksklusiv livsstil, venner og bekjente på de riktige stedene, blir automatisk sosialt høyere stilt enn de personene som bevisst sammenligner. Dette øker følelsen av savn og uoppnålighet til den person som nettopp foretar sammenligning.

Det er ofte at misunnelse rettes mot de jevnaldrende. Dette kan trolig ha utgangspunkt i oppfatning av rettferdighet. Misunnelse handler som sagt mye om sammenligning med andre i forhold til egen suksess eller fiasko. Og dersom misunnelsen tar overhånd, ligger selve problemet nettopp i behovet man har for å se egne fordeler og prestasjoner i relasjon til andres. Dette fører ofte til at man glemmer å sette pris på det man oppnår, men heller ødelegger gleden ved å fokusere på at noen har klart seg bedre enn oss.

Selv de beste og mest vellykkede har møtt denne følelsen flere ganger. Men så er det evnen til å håndtere egne følelser da? Misunnelse kan drive personer til handlinger som direkte blir onde. Misunnelse gjør blind for den innsatsen og evnen man selv har.

Den beste kuren for misunnelse er helt klart engasjement og fokus på egen innsats og målsettinger. Ta tak i din misunnelse til andre og heller motiverer mennesker til å skape forandringer i eget liv! Da kan man heller skape positiv forandring uten å være fanget av misunnelse og ondskap!

Såååå … la andre få ha sine kvaliteter og suksess!! De har faktisk jobbet hardt , og jobber hardt for å oppnå målene sine.

Gå ut og nyt alt det fine du selv har skapt i livet ditt!!

Man har ikke tid til bruke energien på å skade eller bryte ned andre….

 

Raw Peanutgranolacake

 

 

Her kommer oppskriften til mine supergode granolakonfekter …jeg tror de må få navnet Raw Peanutgranolacake

 

Bunn:

5 dl FitnessFiuren Granola knuses litt ekstra før det blandes sammen med (eller om man bare bruker ingrediensene til granolaen i litt mindre forhold mengder, med litt ekstra av det fuktige slik at massen samler seg, se oppskrift under) :

200 gr Peanøttsmør (gjerne økologisk eller aller best hjemmelaget)

4 ss Fiber Sirup

Varm peanøttsmør og fibersirup litt i mikroovnen og rør dette sammen før man heller det over den knuste granolaen. Eltes sammen og trykkes ut i en passe form, med størrelse etter ønsket høyde på kakestykket.

Her kommer oppskriften på den populære FitnessFiuren Granola

Glasur:

100 gr Cavallier Chocolate 85% (evnt. annen sukkerfri mørk sjokolade)

2 ts Kokosolje

Smelt sjokoladen i vannbad og rør inn kokosoljen til en blank og glatt glasur. Helles over kaken og settes kaldt til sjokoladen stivner (dryss gjerne over litt himalayasalt før sjokoladen har stivnet helt). Kuttes i passe biter.

Server gjester du ønsker å unne litt ekstra godt i hverdagen.