Forbrennende intevalløkt …kort eller lang løype !!!

 

Dette ble resultatet av dagens forbrenningsintervall.… passer perfekt på tredemøllen …eller ute i naturen. Det er ikke mange dragene men med disse intervallene er det meningen du skal kjøre på rimelig heftig… du skal pushe degselv  til det maksimale og hele tide øke på hastigheten… da vil du oppleve at du klarer mer enn du tror … selv ble jeg overrasket over fartstallene… Jaaa det går an å tøye sin egen strikk bitte litt lengre …;-) Prøv bare denne her !!!

oppvarmingen brukte jeg 10 minutter med gradvis økende fart … 2 % stigning vil jeg anbefale her …det er en god posisjon for løpeteknikken 😉

1. Intervall: 2 minutter

Aktiv pause 30 seknder: Få pusten tilbake…

2. Intervall: 1 minutt

Aktiv pause: 30 sekunder. Få pusten tilbake…

3. Intervall: 30 sekunder

Aktiv pause: 30 sekunder:  Få pusten tilbake…

4.Intervall 1 minutt

Aktiv pause: 30 sekunder : Få pusten tilbake…

5. Intervall: 2 minutter

Aktiv pause med lett jogging i 2 minutter – eller nedjogging i rolig tempo ca 10 minutter

Er du klar for EN GANG TIL??  😉

En god nedtrapping anbefaler jeg på minst 10 minutter…. Løper du denne intervalløkten èn gang tar den ca 30 minutter…  Dersom du har planer om en lengre tur tar det nesten 45 minutter dersom du gjennomfører intervallene to ganger  …. Uansett hva du velger vil du garantert kicke forbrenningen din !!! 

Voila!  Denne er super effektiv <3

Spirulina … en liten vidunderspiral med enorme krefter <3

Det er en hel verden der ute av vitamin- og mineral tilskudd ….den ene boksen ser mer oppkvikkende ut enn den andre… hmmm… trenger vi disse?  Mange mener vi får en økt treningseffekt av å innta spesielle kosttilskudd. Svaret er vel egentlig at flere faktorer spiller en avgjørende rolle for om et kosttilskudd vil ha effekt for deg. Hvordan er det daglige kostholdet våres? Har vi noen mangler? Vi kan vel si vi får effekt av de fleste kosttilskudd hvis det dekker opp for mangel i det daglige kostholdet vårt…. meeen det er viktig å slå fast at det ikke er mange næringsstoffer vi får for lite av med et godt og variert kosthold. Det å ta seg en tur til legen for å sjekke opp i litt verdier kan være lurt iblant…spesielt hvis man ikke føler seg helt kvikk… Da kan man lettere kartlegge hva man trenger …eller ikke trenger av kosttilskudd. 

Selv har jeg  jobbet sammen med flere spesialister innen allmennmedisin …og ikke minst en av de fremste spesialistene vi har i landet…  derfor ser jeg viktigheten av å følge opp sin egen helse ved å innimellom utføre en kontrollsjekk … Vi er veldig gode på å følge opp bilene våre og andre materielle ting… men hva med kroppen vår?

Det er ikke så lett å si noe helt generelt om riktig bruk av kosttilskudd i Norge… men for noen er det næringsstoffer som kan være utfordrende å få helt dekket behovet av…  Vi har Jern ….(særlig kan dette være et problem hos kvinner)… også er det den velkjente D-vitaminen …. I utgangspunktet har vi mange gode jernkilder i vanlig norsk kosthold …både gjennom grove kornprodukter, grønnsaker og ikke minst kjøtt der vi finner de beste kildene . 

Jernstatus kan man lett måle ved å ta en blodprøve for å sjekke ferritinnivået. Jern påvirker hemoglobinet som igjen er viktig for transport av oksygen i blodet vårt…  Jernmangel vil da kunne gi direkte negativ effekt på den aerobe kapasiteten vår. Da kan inntak av jerntilskudd i en kortere periode kunne gi en positiv effekt på vår utholdenhet… meeeen dette skal isåfall alltid skje i samråd med lege etter å ha fått påvist jernmangel… for å unngå en jernforgiftning… 

Så var det denne D-vitaminen da… ofte en utfordring her oppe i nord med så lite tilgang til sol på huden…  vår viktigste kilde til produksjon av D-vitamin. Særlig på vinterhalvåret når de virksomme UVB-strålene ikke kommer seg frem gjennom atmosfæren. D-vitaminstatusen synker ofte gjennom vinteren og kan medvirke til mangel…  Det kan derfor være lurt å inkludere noen ekstra gode kilder …som for eksempel tran eller fet fisk igjennom disse mørke vintermånedene for å bidra til å opprettholde energien vår… Føler du slapphet er dette også viktige verdier å få sjekket ved en blodprøve 😉 I tillegg kan også lav D-vitaminstatus knyttes til både økt risiko for infeksjoner i de øvre luftveiene og til redusert muskelfunksjon… Dette er to viktige faktorer som kan ha stor betydning for prestasjonsevnen vår.

Ellers har de færreste problemer med å få dekket inntaket av andre næringsstoffer dersom man spiser et variert og godt kosthold.

En av mine favoritter innen kosttilskudd er selvfølgelig Spirulina .

En blågrønn alge superrik på proteiner… vitaminer…mineraler… karotenoider og antioksidanter.

Spirulinaen inneholder også flere livsviktige næringsstoffer … som B-kompleks vitaminer, betakaroten, E-vitamin , mangan, sink, kobber, jern, selen og gamma linolsyre (essensiell fettsyre).

På latinsk betyr “Spirulina” “liten spiral” ….derav spiralstrukturen til algen.

Spirulina er en av de eldste livsformene på jorden. Algen er under en halv millimeter lang og har vokst på jorden i flere milliarder år .

Jeg er enig i kallenavnet “kraftmat” … for den gir ihvertfall meg energi og økt utholdenhet 😉

Spirulina fås i pulver eller tablettform … Jeg liker best pulveret for å lettere kunne tilsette dette i smoothies , yoghurt eller hva det måtte være <3 

Tips om hvordan holde best fokus under styrketreningen…

 

Når jeg underviser i gruppetreningstimer…særlig når det kommer til styrketrening… kan jeg ikke få gjentatt megselv nok…

Når vi utfører styrketrening er det sååå avgjørende at vi klarer å holde fokuset på akkurat det som skal skje…øvelsen,teknikken og muskelen…  ikke på hva som venter når du kommer hjem eller skjedde før du gikk på trening … Det får vi heller ta etterpå !!!

Noen kjappe viktige tips jeg mener er viktige for å nå resultatene våre 🙂

1. Kjenn etter at du virkelig får kontakt med hver øvelse og de musklene man er ute etter.

2. Dersom innsatsen dabber av og viljestyrken forsvinner… flytt fokuset eller avslutt øvelsen …eventuelt erstatt med en favorittøvelse… da er det lettere å finne tilbake til fokuset.

3. Tren heller kortere og hardere med høyere intensitet …kvalitet fremfor kvantitet er så viktig!!  Vi har ikke noe som helst igjen for å gjøre halvveis arbeid i 1-2 timer …da gjør man en mye bedre økt med større resultater på 30-60minutter hardt arbeid.. . Også sparer vi tid!!

4.Gi alltid minst 100% av degselv i de øvelsene du utfører …gjennom hele treningsøkten!!

5. La treningsøktene bli din helt egne kvalitetstid… da vil målene dine blomstre <3

 

 

 

Chins vs Pullups – overkroppens store styrkeprøve

Noen styrkeøvelser er bare helt obligatoriske og fantastisk effektive… 

 

Chins og Pullups er #ryggøvelser som går ut på at du henger rett ned fra en stang for så å dra deg opp med haken over stangen. Forskjellen på #chins og #pullups er enkelt forklart håndgrepet vi bruker i øvelsen. Ved en chins skal fingrene peke mot deg…mens i pull-ups holder man et litt bredere håndgrep med fingrene ifra deg.

Pullups er den av disse øvelsene som aktiverer nedre delen av Trapezius…dette gir oss en viktig #stabilisering og god #holdning med tanke på skuldre- og nakkefunksjon. Chins aktiverer derimot litt annerledes og tar med seg andre muskler som bryst og biceps… Dette kan også være med på å gjøre denne øvelsen lettere å utføre.

Det finnes ulike alternative måter som kan bidra til å forenkle øvelsene  …Man kan foreksempel bruke strikk festet rundt stangen til å sette kne/fot inni…dette vil hjelpe å dra deg opp i øvelsen…  Chinsmaskin er også et godt alternativ for å trene seg sterkere i øvelsen… her står man på et brett og legge på- …etterhvert tar av motstand. Ikke ha på mere vekt her enn at du maks klarer 5-8 reps. Tilslutt vil jeg nevne den mest klassiske varianten hvor man hjelper hverandre med å holde beina.

 

Dersom man sliter med skulderplager… kan det også være lurt å forsøke et så nøytralt grep som mulig.

 

Dersom man har som mål å bli god i Chins er nøkkelen god teknikk … og ikke minst holde seg sterk i disse muskelgruppene. Sørg for at du øker styrken i øvelser som lat-pulldowns…på godt norsk kalles den også nedtrekk.. stående roing… manualroing og bicepscurl… Tren maks styrke og utfør deler av ryggøkten med lave repetisjonsintervaller på 5-8 reps.

Negative..eksentriske løft er en svært god måte å øke styrken på… Når det gjelder chins eller pullups tar man tak i stangen som vanlig… hopper opp til topposisjonen for så å holde igjen på veien ned…  Vi er naturlig sterkere her enn når man drar seg opp med haken til over stangen… anbefaler ikke mer enn 3-5 ganger her for å unngå slitasje på musklenene…

 

 

 

Teknikken kan være avgjørende for å øke i reps… her kommer det noen tips :

 

Ta heller noen færre reps med riktig teknikk...fremfor å strebe etter flest mulig #repetisjoner på bekostning av teknikk og kvalitet. Man blir også #sterkere selv med mindre reps hver runde.

Hold beina i kryss nede ved anklene og stram musklene i baken samtidig som du løfter deg opp mot stanga. Dette gir det automatisk mer styrke og kraft i øvelsen..

Senk #skuldrene ned og bak… sørg for at du kobler inn #ryggmusklene fremfor alle andre #muskler … få god kontakt med ryggen for best mulig resultat.

– Variasjon i #øvelsen med ulike grep kan være lurt .. dersom du klarer flere enn 8 #reps i noen runder… bør man kanskje prøve et belte med  så mye #vektskiver at man kun klarer omkring 3 reps x 5 sett.

Tren gjerne noen negative sett som jeg skrev litt om.

 

 

Er du klar for å ta tak i en av de beste øvelsene vi har for overkroppen ?? Håper du fikk noen gode råd og litt motivasjon til å utføre Chins eller pullups 😉

Ukens bakkeintervaller på tredemølla… en pulsfest ;-)

I går fikk jeg fyrt løs på den nye uken med en herlig pulsfest… bakke #intervalltrening på tredemøllen etterfulgt av en liten effektiv #fullkroppsøkt ...  Jeg kjørte igjennom noen #baseøvelser … det var helt perfekt etter en langhelg med treningsfri … !! 

Chins – Dips  x 5 runder annenhver gang …så mange reps du klarer …bruk gjerne strikk som hjelpemiddel til øvelsene…. ta deg helt ut her…

Utfall med Kettlebells – Strake markløft med stang i strikk x 5 runder annenhver gang…kjør maks tungt 8-10 reps

Core på Bosuball – Skulderpress x 5 runder her også annenhver….

Såååå var tiden ute for dagens trening … igrunnen ganske så fornøyd med tanke på det jeg hadde til rådighet før barnehageavslutning for minstemann i dag 😉 

 

 

 

Her kommer bakkeintervallene mine på dagens tredemølle løp … effektive 45 minutter … er du klar for å teste ut denne pulsfesten?? <3

 

Oppvarming  i 10 minutter – begynner gående , øker deretter til lett jogging … jeg stresser ikke med farten i dag … fokuset skal være klatring i bakker…  legger meg gradvis på 6-8 % stigning i oppvarmingen 😉

1.bakkedrag –  8 x  45 sek. løp / 15 sek. pause på siden av båndet… Start på 8% …øke 1 % hver intervall (altså hvert min.) opp t.o.m 15 % … her sørger du for å holde på den farten du har lagt opp til med joggetempo fra 8 % stigning hele veien opp… jaaaa det blir tungt og pulsen stiger …. det fikser du !!! 😉

Pause 75 sekunder – bli stående på kanten av båndet  mens du holder tredemøllen igang med samme 15 % stigning som du avsluttet..strekk litt og finn pusten… få kontroll på pulsen … nå skal gradvis litt ned i belastning før det stiger på nytt !!   Pulsfesten er igang 😉

2. bakkedrag – 11 x 45 sek. løp / 15 sek. pause     15%-14%- 13%-12%-11%-10%-11%-12%-13%-14%-15% ….!!!!!  Gjerne øke farten med 0,5-1 km`t i hastighet fra det første bakkedraget…   Herlig herlig 😉

Pause 75 sekunder – få kontroll på pulsen og melkesyren… nå har vi bare veien ned og hjem igjen …  dette blir det nye krefter og ekstra innsats av !!

3. bakkedrag – 8 x 45 sek. løp / 15 sek. pause …     Vi er på toppen 15% ….jobber oss ned til 8% med samme prinsipp …  Øk gjerne ytterligere ca 1 km`t på farten dette siste bakkedraget nedover… Bare å bestemme seg …det blir bedre og bedre for hver intervall her… !! 

Nedtrapping 5 minutter med jogging med samme hastighet som turen ned… bare på 2 % stigning… dette hjelper oss med restitusjonen…

Valgfritt hvor lenge du ønsker å avslutte med litt nedgåing … før en lett strekk … 

Håper dette kan motivere deg …så du får lyst til  å løpe bakkeløp … perfekt for å styrke kroppen til alle bakkene der ute…. 😉

 

FitnessFiuren Havrebrød med spelt

ÅÅÅÅÅ for  noen fantastiske  dager jeg har hatt på tur sammen med barna…  Mange gode minner er skapt og vi sitter igjen …litt slitne hehe… men superfornøyde <3

Jeg våkner barna med overraskelsestur kl 0400 fredag morgen… det blir Sverige…  vi havner deretter midt i smørøyet av årets byfest i Lillestrøm… fornøyelsesparken Tusenfryd ble nok et høydepunkt med masse adrenalinerush…

Avslutter søndagen hos gode venner på østlandet før nesen peker hjem til siste barnebursdagsfest med klassekameratene… sååå  utrolig gøy å være impulsiv… legge ifra seg jobb og trening noen dager og bare nyte kvalitetstiden… gjøre akkurat det vi har lyst til og ta ting på sparket i noen dager <3  

Kan virkelig anbefales …. <3 Tilbake til ny uke og hverdagen… litt siste innspurt før sommerferien om et par uker nå  😉

Hva er bedre enn å starte uken med nystekte hjemmelagde havrebrød ??  Disse tok meg bare noen minutter å smelle sammen… heving og steking gjør seg selv mens jeg pakker ut av bilen og vasker klær… Jaaa det er så enkelt… bare sørge for at du har litt diverse mel- og kornprodukter i skuffen til enhver tid 😉

 

 

FitnessFiuren Havrebrød med speltmel 2 stk

 

4 dl Havregryn

4 dl Havremel

4 dl Fibramel

4 dl Speltmel siktet 

3 ts Maldonsalt

1 pk Tørrgjær

9 dl Vann lunkent

1 dl Olivenolje

 

Alt det tørre blandes før vi tilsetter godt lunkent vann og olje til slutt..  Deigen er ikke helt fast så jeg bare skuffer den oppi formene… 

Fordeles i 2 brødformer og heves i ca 30 minutter  (jeg bruker heveprogrammet på ovn).  Stekes deretter på ca 190 grader i ca 40 -50 minutter på over/undervarme i nedre del av ovnen. Husk at ovnene våre steker veldig  forskjellig … så følge litt med egen steking av brødene.

 

Vipps så har du sprøtt herlig nistebrød… eller bare frokostbrød klart <3

 

 

Ukens intervall …lange drag blir kortere men raskere ;-)

 

 

 

For en fantastisk start på uken... skikkelig “GT-mania”  med fullt hus på gjesteopptreden i Grimstad på mandag… Opp på morgenen i går mens de fleste sov og kjørte en forfriskende og oppkvikkende sykkeltime...  Selvsagt ble det jo slyngetrening på ettermiddagen ...en perfekt gjennomgang av hele kroppen.  I dag er også timeplanen fullt opp med jobb og fotballkamper…dette blir en fin dag <3 

Jeg er heldigvis ferdig trent for dagen… lusket meg ned på spinningsykkelen før guttene våknet… fikk tråkket en liten time i passe treningssone ( puls 80% +). Herlig herlig!! .. Å få trent før jobb er helt magisk for kropp , sjel og humør 😉

I dag tenkte jeg å vise dere en liten jobbeintervall…eller de er vel ganske så jobbige alle sammen jeg deler med dere …hehe… Men det å variere med litt lengre drag innimellom trenger vi så absolutt… særlig dersom man trener til løp eller maraton…utholdenhet er like viktig som eksplosivitet og fart. 

Prøv denne solide gode intervallen med lange drag som gradvis blir kortere og ikke minst raskere!!! Ikke sant?? 😉

 

Oppvarming 10 minutter -raske gange over i lett og moderat jogging ,…pulsen øke gradvis 

1.drag 8 minutter – her må vi justerer og finne god flyt , ikke bruk mer enn 2 minutter på å finne 80-sonen på pulsen, som vil si anstrengende!

60 sek pause – stå på kantene av tredemølla, gjøre gjerne litt hælspark og knehev …eller litt strekk, pass på at du holder løpebåndet igang under pausen.

2.drag 6 minutter – legg deg litt høyerer i intensitet (82-85 %) …få kontroll og justere så du holder hele draget

60 sek pause – ny pause…strekk litt og senk skuldrene…de lengste dragene er unnagjordt …herlig … neste er 4 minutter ..denne er vi ofte kjent med fra andre intervaller… 

3 .drag 4 minutter – legg deg godt opp i fart  (82-87 %) 

60 sek pause –recovery…. snart i mål…. braaaaaa <3

4. drag 2 minutter – okey da er det bare å teste segselv… svært anstrengende her i nestsiste drag!!

60 sek pause – få kontroll på pusten…

5. drag 1 minutt –  Løøøøøøp !!! Ta ut det aller siste….. dette klarer du jaaaa 😉

Nedtrapping ca 10 minutter – ÅÅÅÅÅ for en innsats !!  Tid for å roe ned med lett jogg eller gange… restitusjon…. viktig !!!!

TAKK for en herlig pulsfest !!!  Tipper du har verdens beste følelse nå etter denne <3

FitnessFiuren Sugarfree Applecake with WhitedreamCream

 

 

Tenk at nå er dagen her … bursdagsfeiring med familien for min eldste gutt som nærmer seg 9 år med stormskritt …han blir så stor  … <3 De vokser så fort de søte små…. så blir de søte store også da <3  Jeg er heldig som har fått en så utrolig snill omtenksom hjelpsom flink skole- og fotballgutt som alle er så glade i <3 Jeg elsker når huset stadig fylles med venner og god stemning…  man høster hva man sår… det må vi ikke glemme når de flotte barna våre skal vokse frem i denne verden  😉

Når selskaper og festligheter står for tur begynner bakefantasien min å svirre hehe… dette er bare så gøy … prøve å lage noen nye sunne alternativer til disse heftige kakebordene som alltid er så himla blendende fristende… 😉 Det er ingen unntak når eldstemann feirer bursdagen sin <3

I dag har jeg prøvd meg frem og dette ble himmelsk godt …mmmm for en kake?? Den blir døpt og foreviget her i bloggen min <3 Såååå nestegang du skal lage noe søtt og godt med den beste samvittighet …. Try this one !!!!! <3 

 

 

 

FITNESSFIUREN SUGARFREE APPLECAKE WITH WHITEDREAMCREAM

Low fat & high proteins

 

400 gr  Mager Kesam

150 gr Havremel 

100 gr Mandelmel

180 gr Sukrin Gold

75 gr Sukrin / 40gr Tagatesse

3 ts Kanel

3 ts Bakepulver

1 ts Vaniljepulver

Litt presset sitonsaft

Skrell 3 epler og kutt i ønskede biter…vend dem i litt SukrinGold og kanel.

 

Rør alt sammen til en jevn glatt masse… deigen kan justeres med litt vann dersom den blir alt for fast….

Den ferdige massen tas over i en smurt middels størrelse rund form (størrelsen på formen etter ønsket høyde på kaken) …Eplebitene med kanel og SukrinGold skal ikke blandes i fra starten …men trykkes oppi kakeformen tilslutt ;-)..  Stekes nederst i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter ..eller til den er helt gjennomstekt. Avkjøles før kremen strykes over.

 

 

 

FitnessFiuren Whitedreamcream :

 

400 gr Philadelphia Light

10-12 ss Sukrinmelis

1 strøken ts Vaniljepulver

Presset Sitronsaft

 

Piskes sammen til en fløyelsmyk krem…. smak til med presset sitronsaft underveis…  Strykes deretter over avkjølt kake  ….mmmm  <3

Denne ble bare helt magisk …en drøm av søt nytelse med god samvittighet <3

 

Freshe intervaller… et treningskick <3

Tirsdager er for tiden min slyngetreningsdag… og i  går  ettermiddag var ingen unntak…  Dette gjør faktisk utrolig godt for kroppen min og alle sprekingene som er med meg på disse treningsøktene. Vi blir ofte veldig polstret i alle disse nye #treningsapparatene som finnes…. og vi får ikke brukt #kjernemuskulaturen på samme måte som ønsket… Dette er utrolig viktig for oss … det å få bygget opp søylen som holder oss #velfungerende i hverdagen <3 Slyngetreningen er en perfekt treningsform med bruk av egen kroppsvekt… der vi styrker kjerne-og støttemuskulaturen i hele kroppen vår.

Etter vi var ferdige med et komplett #fullkroppsprogram i slyngene...bare måtte jeg få ut litt krutt …. og krutt ble det med denne raceren av en gerilja intervalløkt

Dette er en #intervalløkt som kicker kroppen… helt vanvittig for en fresh opplevelse  ….prøv  prøv 😉

I dag løp jeg litt annerledes enn de langintervallene jeg viste dere forrige uke… da var det fokus på opptrening til langdistanse … nå skal vi fokusere på #eksplosivitet og #hurtighet … sååååå gøy hurraaaa 😉

Har du hørt om #geriljaintervaller ? Dette er ekte geriljaintervaller  <3

 

Skal vi matche farten til denne sprekingen her … ja da må vi ta i bruk disse intervallene <3

 

 

 

20/10 x 10 x 4…

 

Her trenger vi en god oppvarming for å at kroppen og pulsen skal være forberedt …så gjør en oppvarming på 10 minutter , begynn gjerne gående og øk hastigheten hvert minutt til du er omkring 80% av makspuls.

1.drag på 20 sekunder spurt / 10 sekunder hvile… utføres 10 ganger …dette blir 5 minutter intensiv jobbing !! Fart er individuelt, prøv deg frem og løp ut av komfortsonen din… 

1 minutt pause …hold båndet igang… gjør litt stående bevgelighetsøvelser som f.eks bakspark/kneløft mens du står på kantene av båndet.

2.drag  …repetèr 1.drag …men her er jeg sikker på du kan øke hastigheten 

1 minutt pause …vi kjenner nå etterhvert om viljestyrken spiller på lag med oss… bruk pausen på å forsikre deg om dette !!

3. drag  kjennes nok litt tøffere nå når vi øker hastighet ytterligere…men det er akkurat dette som gjør oss bedre …gooo for it 😉

1 minutt ….den aller siste puste-ut pausen vår…. bruk denne effektivt både med tanke på det fysiske og mentale…

4.drag… vi vet hva vi skal igjennom… gå hardt ut…press farten… vi begynner å bli slitne…men fullfører likevel… se nye tall mot slutten..det er nå det gjelder 😉

I alle disse 4 dragene med intervaller bør du nok oppleve en puls på 85% -til makspuls … altså svært anstrengende !!

Nå kan det være lurt å avslutte med 10 minutter  …lett jogg eller gange for raskere restitusjon.

Vær superfornøyd med egen innsats … dersom ikke denne ble tøff nok er det bare å øke hastigheten neste gang …da har du muligens undervurdert degselv litt 😉 😉

FitnessFiurenGranola with hazelnuts

 

Så var det disse gode #helgene da… da storkoser jeg meg noe helt enormt med #familien min …får en fantastisk ro i kroppen og nyter hvert eneste minutt <3  Elsker når alle rundt meg koser seg med #sol og #sommerliv på disse  helt spesielle dagene vi har fått  den siste tiden… No words <3  

Innimellom all denne kosen kan jeg fort bli litt #kreativ, #nysgjerring og #utforskende … se bare her  ….  ett av mine #egenkomponerte prosjekter denne weekenden…. og  med et vellykket resultat vil jeg innrømme 😉  Denne #granolaen  bare måååååå dere lage … himmelsk godt som topping  på ” #overnightoats ” , #greskyoghurt , #kesam , #proteinmousse, #chiapudding , hjemmelaget #frosensmoothie , #skyr el. #lettis …..oooooh you name it <3 Bruk fantasien og nyt #måltidet …gjerne til alle døgnets tider ….når det måtte friste med #fristelser i denne #sommervarmen !!

 

 

FitnessFiurenGranola with Hazelnuts

 

250gr Havregryn (gjerne glutenfri)

100gr Mandler

100gr Hasselnøtt 

50gr Linfrø

50gr Gresskarkjerner

50gr Solsikkekjerner

50gr Kokosflak

8 Dadler uten stein eller rosiner  (kuttes i smått)

2 ts Kanel

1 ts Maldonsalt

2 ss Fibersirup Gold

1 fl. Fibersirup lys (ikke sikkert alt blir brukt her, ta i kun 2/3 først, ikke for tørt eller bløtt) 

Nøttene kan ristes litt på varmluft i ovnen for å fremheve nøttesmaken ( 180 grader på varmluft i ca 10 min), deretter hakkes i ønsket størrelse.

Frøene skal også  hakkes litt først.

Blande alt det tørre sammen og tilsett fibersirupen gradvis til en seig masse som holder det tørre  “samlet”.

Fordeles på to rister med bakepapir i litt små klumper før det stekes på varmluft/tørkeprogram ved 60 grader …hvertfall over natten;-) Vend litt på dem underveis <3 La det stå helt til det er crispy som granola… kan bli noen timer ekstra sammeliknet med tidligere oppskrift jeg har laget, dette fordi dadlene er ganske bløte.  Mine sto ca 10-12 timer , men varierer sikkert på ovnene 😉 Også ble det så vanvittig sprøtt ….mmmm<3

Lukk øynene og nyyyyt ….vòilaaaa <3