Sukkerarter i karbohydratene sier noe om mengden tilsatt sukker!

 

Her viser næringsinnholdet i havregryn at sukkerinnholdet er tilnærmet lik 0 😉

På råvarer og matvareprodukter står det alltid hvor mye karbohydrater produktet inneholder totalt… men så står det også «hvorav sukkerarter».

Dette viser hvor mye av disse karbohydratene som utgjør tilsatt sukker. Sukkerarter er summen av både naturlig sukker og tilsatt sukker i den aktuelle råvaren eller matvareproduktet.

Både det naturlige sukkeret og det sukkeret som blir tilsatt… kalles monosakkarider og/eller disakkarider. Monosakkarider er enkle sukkermolekyler som glukose, fruktose, og galaktose, mens disakkaridene laktose,sukrose og maltose er to sukkermolekyler som er bundet sammen .

Når man ser på innholdet av sukkerarter i en matvare finner man ut hvor mye sukker det totalt er i den eksakte varen. Det er også viktig å vite hvor dette sukkeret kommer fra…  for det naturlige sukkeret som melkesukker og fruktsukker, finnes i matvarer som også inneholder andre viktige næringsstoffer, vitaminer og mineraler.

Betegnelsen «sukkerarter» uten noe mer spesifisering? ..Her synes jeg matvareprodusentene har en jobb å gjøre.

Er du usikker på om det aktuelle produktet er tilsatt sukker? Se nærmere på ingredienslisten. Der skal det opplyses hvilke typer sukker produktet isåfall inneholder.

Ikke glem at sukker finnes i flere ulike former og kan opplyses som blant annet glukose, druesukker, fruktose, raffinert sukker, sukrose , glukose sirup, og lønnesirup.

Derimot er varer som er tilsatt sukker… kun kalorier!!

Det er denne typen sukker man bør redusere inntaket av betraktelig!!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg