FitnessFiurens Krydderknekkebrød (glutenfrie)

I dag har jeg bakt en ny variant knekkebrød som står å blåser seg ferdige på redusert varme i ovnen fremdeles…fantastisk gode … jeg er så utrolig glad i å lete frem nye gode smaksopplevelser … dette var intet unntak ! Jeg har selvfølgelig smakt litt på resultatet underveis!

Denne oppskriften har fått navnet glutenfrie krydderknekkebrød nettopp på grunn av alle de gode smakene fra urter og krydder:

6 dl Havregryn (glutenfrie)

2 dl Hampfrø

2 dl Solsikkefrø

2 dl Linfrø

1 dl Sesamfrø

1 dl Chiafrø

1 dl Inulinpulver (helsekost)

1 ts Himalayasalt

1 liten klype  tørket rosmarin, timian, kvernet sort/rosèpepper, paprikapulver og chilipulver (helsekost)

Ca 6- 8 dl vann eller naturell kullsyrevann, ikke all væsken med en gang, det må ikke være vannete men akkurat slik at det sveller til en tykk masse ved å stå noen minutter etter det er rørt sammen.

Fordel alt på 3 stekebrett med stekepapir.

Trykkes jevnt utover stekerettene , og for å få knekkebrødene så tynne som mulig gjøres dette med plastbrød/frysepose. Riv opp posen i siden så den dekker hele brettet. Bruk hendene oppå for å jevne det helt uti kantene så tynt som mulig. Kutt forsiktig skillene etter ønsket størrelse på knekkebrødene før de settes i ovnen.

Stekes på varmluft 160 grader først  20-30 minutter avhengig av ovnen, pass på at de ikke blir brente…. deretter setter jeg ned temperaturen ca 80 grader og lar de stå 3-4 timer å blåse seg tørre i varmluften til de er helt sprøe.

Snu dem gjerne med bakepapiret på hode underveis og flytte på dem hvis ovnen steker ujevnt.

Når de er blitt sprøe og romtempererte passer de perfekt i et fint tett glass eller boks på kjøkkenbenken.

Velbekomme.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg