FitnessFiurens Juledadelkuler

Jeg ser dadlene som står på kjøkkenbenken. Julebaksten er i full gang her hjemme. Hva med å slå sammen noen deilige juledadelkuler?

Og slik ble oppskriften min:

15 dadler kuttes smått (ta ut steinene)

5 dl havregryn hold igjen litt havre å justere massen med tilslutt (gjerne glutenfritt)

3 ss kakaopulver (helsekost)

3 ss kokosblomstsukker (helsekost)

2 ss kakaonibs  

250 gr grovt peanøttsmør

2ss Sukrinsirup Gold eller annen ønsket sirup (helsekost)

1 ts salt

1/2 ts vaniljepulver

Alt kjøres sammen til en meget seig og ganske fast masse. Rulles så ut i små kuler for hånd og legges på bakepapir. La de gjerne få hvile litt i kjøleskapet. Ikke lag kulene alt for store selv om det kan være fristende. De er mektig gode.

Det er også godt å rulle disse juledadelkulene i foreksempel kokosmasse, kakaopulver, kakaonibs, chiafrø eller finhakkede peanøtter for å nevne noe.

Kokosblomstsukker

Kokosblomstsukkeret er en liten skjult skatt i mine øyne. Det minner litt om brunt sukker og har en karamelisert karakter i seg. Rett og slett perfekt i bakverk som inneholder kakao fordi den runde smaken balanserer kakaoens bitterhet. Man trenger heller ikke bruke like stor mengde som ellers , og det er bra.

Kokosblomstsukkeret har kun en GI (som sier noe om hvordan maten påvirker blodsukker og insulin) på 35-45  sammenliknet med hvitt sukker som har en GI på nesten 80. Lav GI gir en lav og stabil blodsukkeret påvirkning. I tillegg er den rik på kalium, sink, jern, magnesium og vitaminene B1, B2,B3 og B6.

Så ja det er verdt å ta turen til helsekostbutikken for å prøve denne lille søte skatten.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg