Her kommer oppskriften på Fitness Fiurens sprøstekte helseknekkebrød (disse kan også lett gjøres glutenfrie)
3 dl Lettkokte havregryn (glutenfri)
3 dl Fiberfin (helsekost)
1 dl Linfrø
1 dl Solsikkefrø
1 dl Gresskarkjerner
1dl Hampfrø
1 dl Chiafrø
1ts Himalayasalt
Ca 8 dl vann
Blandes sammen og skuffes oppi en brødform tildekket bakepapir og litt olje i bunnen så deigen ikke setter seg fast.
Stekes på over/undervarme 220grader i 40 minutter. Deretter avkjøles brødet og kuttes i tynne tynne skiver. Skivene legges etter hverandre på rister. Stekes på varmluft 160 grader en stund. Her varierer ovnene, så følg med dem til en gylden farge med sprø konsistens. Reduser varmen så til 40 grader og la de «blåse seg kalde» i ovnen på ristene. Jo lengre de står her ,gjør dem enda sprøere. Legg dem etterhvert oppi et oppbevaringsglass for lagring.
Her holder de seg knasende sprø og fulle av smak 😉 Velbekomme