
Her kommer oppskriften på min nyskapte julegranola. Denne granolaen skaper ekte julemagi for kropp og sjel. En eksplosjon av smaker som gir god julestemning. Perfekt som topping til ulike varianter av yoghurt, kesam, proteinpudding, smootiebowls, «overnight»oats, eller kanskje også som en knasende sprø topping over riskremen med frisk rød julesaus.
FitnessFiurenGranola «Christmas edition»
300gr Havregryn (her bruker jeg glutenfri)
100gr Bokhvete (tørket frø)
100gr Peanøtter usaltet tørristet (hakkede)
100gr Dadler (finkuttet)
50gr Kokosflak
1 toppet ss Ceylon kanel
1 toppet ts malt ingefær og 1 ts malt nellik
1 ts Himalaya salt
ca 1/2 flaske Sukrinsirup Gold (evnt. annen ønsket sirup) ikke ha i alt med en gang
3 ss Sukrin Gold
Jeg rører dette sammen til det blir litt klebete. Legges utover bakepapir på et par rister. Det hele skal være litt klissete. Settes i ovnen for tørking på varmluft i 40 grader over natten eller til alt er tørket. Gjerne bevege litt på crunchen etter et på timer, før det står over natten. La dette deretter stå litt i ovnen til det blir helt avkjølt og sprøtt. Legges tilslutt f.eks på norgesglass for best holdbarhet.
Næringsinnholdet avhenger litt av mengden, og om man eventuelt velger å bytte ut ingredienser med noen egne favoritter. Men ca 30-50 gr av denne granolaen inneholder nok omkring 150-200 kcal.
0 kommentarer