Denne oppskriften har fått navnet Superknekkebrød nettopp fordi at de bugner av supre ingredienser som bare gjør godt for oss: Velbekomme 😃
3 dl Havregryn (glutenfrie)
3 dl Solsikke Mel
2 dl Hampfrø
1 dl Sesamfrø
1 dl Solsikkefrø
2 dl Linfrø (gjerne knust variant)
2 dl Gresskarkjerner
1 ts Himalayasalt
Ca 8 dl vann
Strø gjerne litt maldonsalt eller favoritturter over knekkebrødene helt tilslutt før de settes i ovnen.
Alt tørt blandes sammen, tilsett vannet og la smeten sette seg litt før du fordeler alt på 3 stekebrett med stekepapir.
Trykkes jevnt utover, den siste finishen for å få knekkebrødene så tynne som mulig gjøres med plastbrød/frysepose. Riv opp posen i siden så den dekker hele brettet. Bruk hendene oppå for å jevne det helt uti kantene så tynt som mulig. Kutt forsiktig skillene etter ønsket størrelse på knekkebrødene før de settes i ovnen.
Stekes på varmluft 160 grader først 20-30 minutter avhengig av ovnen, pass på at de ikke blir brente…. deretter setter jeg ned temperaturen ca 80 grader og lar de stå 3-4 timer å blåse seg tørre i varmluften til de er helt sprøe 😉
Snu dem gjerne med bakepapiret på hode underveis og flytte på dem hvis ovnen steker ujevnt.
Når de er blitt sprøe og romtempererte passer de perfekt i et fint tett glass/ boks på kjøkkenbenken 😉