FITNESSFIURENs SJOKOLADEBOLLER med peanøtt og kokos
Se på disse vidunderlige #rawfood sjokoladebollene jeg har laget i helgen <3 I kveld tenkte jeg fortelle dere hva jeg har inni disse søte små #fristelsene 😉
Hmmmm lørdagskvelden kom …da frister det jo alltid med litt ekstra lørdagskos. Begynner å dra litt i skuffene på kjøkkenet….hva har jeg her tro?? Jeg er som kjent veldig glad i å bake… og aller helst hvis det er noe sunt som jeg kan nyte selv også , ikke bare servere andre hehe 😉
Jeg ser dadlene som står på benken, kakaopulveret og kokkosblomstsukkeret i skuffen…SJOKOLADEBOLLER !!! mmmmmm det skal jeg søren meg lage… hva finner jeg for noe mer tro? Joda se her…. #peanøttsmør, #kokosmasse og #havregryn 😉 Det er bare å sette igang…. GUTTER !!…det blir #sjokolade til kveldskos hurraaaa;-)
Og sånn ble oppskriften min til slutt :
15 dadler kuttes smått (ta ut steinene)
2 dl kokosmasse
2 dl havregryn hold igjen litt havre å justere massen med tilslutt (glutenfritt)
5 ss kakaopulver (helsekost)
3ss kokosblomstsukker (helsekost)
1 dl bokhvetemel spe på med mer tilslutt dersom massen ikke er fast nok (helsekost)
2 ss peanøttsmør
2ss mørk fibersirup (helsekost)
1/2 ts salt
1/2 ts vaniljepulver
Alt kjøres i foodprosessor til en meget seig og ganske fast masse. Rulles så ut i små kuler for hånd og legges på bakepapir. Ikke lag kulene alt for store …selv om det er fristende hehe 😉
Du kan rulle sjokoladekulene i hva du måtte ønske: Kokosmasse (som vist på bilde) , #kakaopulver , #kakaonibs, chiafrø, hakkede #peanøtter m.m… Jeg lot #sjokoladebollene stå kjøling over natten før jeg rullet dem inn med kokosmasse, da hadde de satt seg litt.
NYYYYYT !!!!
KOKOSBLOMSTSUKKER
Kokosblomstsukkeret er en liten skjult skatt i mine øyne…. det minner litt om brunt sukker og har en karamelisert karakter i seg. Rett og slett perfekt i bakverk som inneholder kakao fordi den runde smaken balanserer kakaoens bitterhet. Man trenger heller ikke bruke like stor mengde som ellers , og det er bra 😉
Kokosblomstsukkeret har kun en GI (som sier noe om hvordan maten påvirker blodsukker og insulin) på 35-45 sammenliknet med hvitt sukker som har en GI på nesten 80. Lav GI gir en lav og stabil blodsukkeret påvirkning. I tillegg er den rik på kalium, sink, jern, magnesium og vitaminene B1, B2,B3 og B6.
Så ja det er verdt å ta turen til helsekostbutikken for å prøve denne lille søte skattekisten 😉