FitnessFiurens RawfoodSjokoladeboller

FITNESSFIURENs SJOKOLADEBOLLER med peanøtt og kokos

Se på disse vidunderlige #rawfood sjokoladebollene jeg har laget i helgen <3 I kveld tenkte jeg fortelle dere hva jeg har inni disse søte små #fristelsene 😉

Hmmmm lørdagskvelden kom …da frister det jo alltid med litt ekstra lørdagskos.  Begynner å dra litt i skuffene på kjøkkenet….hva har jeg her tro?? Jeg er som kjent veldig glad i å bake… og aller helst hvis det er noe sunt som jeg kan nyte selv også , ikke bare servere andre hehe 😉 

Jeg ser dadlene som står på benken, kakaopulveret og kokkosblomstsukkeret i skuffen…SJOKOLADEBOLLER !!! mmmmmm det skal jeg søren meg lage… hva finner jeg for noe mer tro? Joda se her…. #peanøttsmør, #kokosmasse og #havregryn 😉 Det er bare å sette igang…. GUTTER !!…det blir #sjokolade til kveldskos hurraaaa;-) 

Og sånn ble oppskriften min til slutt :

15 dadler kuttes smått (ta ut steinene)

2 dl kokosmasse

2 dl havregryn hold igjen litt havre å justere massen med tilslutt (glutenfritt)

5 ss kakaopulver (helsekost)

3ss kokosblomstsukker (helsekost)

1 dl bokhvetemel  spe på med mer tilslutt dersom massen ikke er fast nok (helsekost)

2 ss peanøttsmør

2ss mørk fibersirup (helsekost)

1/2 ts salt

1/2 ts vaniljepulver

Alt kjøres i foodprosessor til en meget seig og ganske fast masse. Rulles så ut i små kuler for hånd og legges på bakepapir. Ikke lag kulene alt for store …selv om det er fristende hehe 😉

Du kan rulle sjokoladekulene i hva du måtte ønske: Kokosmasse (som vist på bilde) , #kakaopulver , #kakaonibs, chiafrø, hakkede #peanøtter m.m… Jeg lot #sjokoladebollene stå kjøling over natten før jeg rullet dem inn med kokosmasse, da hadde de satt seg litt.

NYYYYYT !!!!

 

KOKOSBLOMSTSUKKER

Kokosblomstsukkeret er en liten skjult skatt i mine øyne…. det minner litt om brunt sukker og har en karamelisert karakter i seg. Rett og slett perfekt i bakverk som inneholder kakao fordi den runde smaken balanserer kakaoens bitterhet. Man trenger heller ikke bruke like stor mengde som ellers , og det er bra 😉 

Kokosblomstsukkeret har kun en GI (som sier noe om hvordan maten påvirker blodsukker og insulin) på 35-45  sammenliknet med hvitt sukker som har en GI på nesten 80. Lav GI gir en lav og stabil blodsukkeret påvirkning. I tillegg er den rik på kalium, sink, jern, magnesium og vitaminene B1, B2,B3 og B6.

Så ja det er verdt å ta turen til helsekostbutikken for å prøve denne lille søte skattekisten 😉

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg