FitnessFiuren GranolaCake

 

Som dere forsto på meg i gårkveld …begynte jeg ganske så seint med en ny liten søtsak… dette har jeg aldri prøvd på før, men det gjør det bare enda mer spennende … 😉

På den super inspirerende Fitnessaften hos Morgenfugl i går fikk jeg smake en fantastisk nydelig granolakake…. mmmm sånn blir man bare helt hekta på <3  ….sååå hekta at jeg ville forsøke å lage min egen variant ….;-)

Jeg er skrudd sammen litt sånn at når jeg hører det er brukt sukker og smør i noe …går det ikke veldig lang tid før jeg angrer litt på at jeg har kosa meg …litt forstyrret der kanskje… men kan være like greit for da er det lettere å kjenne sine begrensninger også hehe…

Jeg elsker jo sjokolade… er faktisk sjokoman …., nøtter, tørkede frukter og liknende …søtt søtt søtt mmmm <3 …så da er det jo bare en ting å gjøre… prøve å lage alle disse små søte fristelsene uten så mye “farlig” sukker og mettet fett…

Det er like spennende hver eneste gang jeg prøver meg frem med noe nytt .. kjempegøy når resultatet blir bra da;-)

Just look here <3

 

 

FitnessFiurenGranolaCake <3

 

250gr Havregryn (bytte gjerne ut 100gr med store havregryn) (tørkes om ønskelig på varmluft 80 grader i ca 5 timer for fremheving av smak)

100gr Mandler

100gr Peanøtter

ca100gr (5stk) Dadler

50gr Kokosflak

50gr Gojibær/Tranebær eller Rosiner 

Alle disse ingrediensene hakkes hver for seg til ønsket størrelse, legges utover på bakepapir og tørkes på tørkeprogram eller varmluft 60 grader over natten). Det vil fremheve smakene og gjøre det ekstra spøtt og crispi 😉

400gr Fiber Sirup (lys) (helsekost butikker)

30gr Kokosblomstsukker  (denne kjøpes på helsekost og er viktig for å få frem den karameliserte smaken) 

Cavalier Gourmet Chocolate Dark85% Cocoa (helsekostbutikker, eller annen sukker fri sjokolade)

Alt det tørre blandes sammen ….. varmer opp sirupen sammen med kokosblomstsukkeret til det smelter sammen… helles over det tørre og røres sammen. Finn frem en passe stor form  med bakepapir… hell over granolamassen og trykk det godt sammen.

Stekes på 180 grader i ca 20 minutter (obs ovnene steker litt forskjellig så følg med litt inmellom).

Granolakaken kjøles deretter helt ned før man heller over den smeltede sjokoladen og kutter i passende stykker ….  Dryss litt Maldonsalt over kaken tilslutt.. det skal du se gjø noe med smaksopplevelsen 😉 …. Voila <3

Jeg brukte gojibær i min kake … og det var supergodt… men pass litt på… disse bærene var ikke like glade i for mye varme… kan lett bli litt brente på toppen av kaken…  Prøv også gjerne med tranebær eller rosiner istedenfor gojibær dersom du måtte ønske det 😉

Da er det bare å hive seg rundt for en superdigg weekendsøt fristelse … med god samvittighet <3 <3 <3

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg