Det er fredag….en av mine typiske intervalltreningsdager… Det er også tid for å unne seg litt ekstra i helgene. Tenkte jeg skulle røpe oppskriften på min helt egne eplekake med mandelmelk. Her kan du velge å lage min gode ostekrem som topping når kaken er blitt temperert, eller bare servere med litt lett vaniljeis og friske bær mens den fremdeles er lun ….mmmm dette er sååå godt folkens <3 Smelter i munnen 😉
FitnessFiuren Eplekake med mandelmelk
150 gr Speltmel siktet
150 gr Havremel
180 gr Kokosblomstsukker
80 gr Sukrin
3 ts Bakepulver
1 ts Vaniljepulver
3 ts Kanel
2,5 dl Mandelmelk
Litt sitronsaft
2 epler skrelles og kuttes i skiver , blandes med kokosblomstsukker og kanel.
Rør alt sammen til en jevn glatt masse… deigen kan justeres med litt mandelmelk dersom den blir alt for fast….
Den ferdige massen tas over i en smurt middels størrelse rund form (størrelsen på formen etter ønsket høyde på kaken) …Eplebitene skal ikke blandes i fra starten …men trykkes oppi kakeformen tilslutt ;-).. Stekes nederst i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter ..eller til den er helt gjennomstekt. Serveres lun med lett vanijeis og bringebær eller avkjøles dersom du velger den himmelske ostekremen på toppen.
FitnessFiuren Whitedreamcream :
400 gr Philadelphia Light
10-12 ss Sukrinmelis
1 strøken ts Vaniljepulver
Presset Sitronsaft
Piskes sammen til en fløyelsmyk krem…. smak til med presset sitronsaft underveis… Strykes deretter over avkjølt kake ….mmmm <3
Denne ble bare helt magisk …en drøm av søt nytelse med god samvittighet <3