Avokado …min hjertevenn <3

 

 

Se på denne mektige frukten her… dette er min favoritt av all #frukt og #grønt … uten tvil <3 Den beskytter oss mot #stress, #reduserer #tretthet …er bra for #kolesterolet, #hjertet og #huden …. ja rett og slett godt for #helsen vår.  Alle snakker om at dette er en kalori og fett bombe…. men glem det…. dette er #kalorier og #fett kroppen vår smiler av…. spis den med verdens beste samvittighet… <3

Jeg kan trygt #anbefale 100 gr daglig… og denne inngår lett i 5 om dagen også 😉 Avokadoen har mange muligheter…. den kan brukes på brødskiva.. i salater.. til alle typer kjøtt og fisk…  lage dip og dressinger … ja til og med smoothies… kake… iskrem …you name it 😉 Nettopp fordi den har så mild smak og kremet konsistens.

Kroppen din vil sannsynlig bli kjempe takknemlig om du spiser litt  #avokado gjerne så ofte som hver dag… her får vi mye #tilskudd av det gode umettede fettet .. #folat og #kalium . Dessuten er avokado også en god kilde til vitamin E, B6 og fiber. Folat skal bidra til å redusere #tretthet og #utmattelse i tillegg til at det trolig påvirker bloddannelsen. Folat er jo også  kjent som viktig under den første tiden av et #svangerskap da det påvirker fosterutviklingen…. sååå spis avokado daglig i svangerskapet… det vi hjelpe #huden din også når den strekker seg. 😉

I tillegg har vi kalium som er bra for blant annet #blodtrykket vårt… antioksidantene i E-vitamin bidrar i bekjempelsen av frie radikaler. Vitamin B6 bidrar positivt blant annet med  #energiomsetningen vår...i tillegg til å frakte #oksygen rundt i blodet. Avokado inneholder også sporstoffet kobber…i tillegg til #fiber og fett som gir god metthetsfølelse og stabilt #blodsukker.

Å spise avokado ofte – gjerne hver dag – har mange positive sider.

 

Avokado vokser på et tre som kan bli opp til 20 meter høyt. I dag dyrkes avokado gjennom hele året både i tropiske områder og over hele verden fra land som f.eks. Chile, Mexico, Spania og Sør Afrika. Umoden avokado har lang holdbarhet i temperatur på 6-10 ºc, men modnes lett på kjøkkenbenken. Moden avokado kan oppbevares i kjøleskap, men aldri under 5 ºC…da blir fruktkjøttet fort misfarget. Dersom du kutter frukten kan det være lurt å gni litt sitronsaft på kjøttet for å unngå at den misfarges for mye ved oppbevaring etter at frukten er “åpnet”.

 

Næringsinnhold (hentet fra matvaretaellen) :

Verdi pr. 100 gr råvare:

804 kJ   196 kcal

19,6 gr, herav mettede fettsyrer 3,4 gr

0,5 gr, herav sukkerarter 0,5 gr 

4,8 gr

1,9 gr

0 gr

3,4 alfa-TE (28% *)

0,37 mg (26% *)

116 µg (57% *)

600 mg (30% *)

0,23 mg (23% *)

(Referanseverdien for vitaminer og mineraler er satt i Matinformasjonsforskriften. Disse tallene tar ikke hensyn til kjønn, alder eller annet, og de har ingenting med Helsedirektoratets ernærings anbefalinger å gjøre. Det er kun lov til å oppgi mengden vitaminer og mineraler i en vare dersom mengden per 100 g overstiger 15 % av referanseverdien.  Når det er over 15 % i en vare, har det en helseeffekt i kroppen.)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg